keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Käsitöitä Unkarista

Wellamo-opiston kuukauden kulttuurimaa on Unkari. Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus on järjestänyt vuosittain Unkarin kulttuuria esitteleviä kulttuuriviikkoja eri puolilla Suomea. Tänä vuonna kulttuuriviikkoja vietetään Lahdessa ja samalla juhlistetaan Lahden ja Pécsin 60-vuotista ystävyyskaupunkisuhdetta.  

Käsityönäyttelyssä on esillä mm. naisen ja miehen kansallispuvut, kirjottuja liinoja ja keramiikkaa sekä Lahden ja Pécsin ystävyyskaupunkisuhteiden lippu ja kirjallista aineistoa. 

Tutustu kulttuuriviikkoihin tästä linkistä: http://suomiunkari.fi/osastot/lahti/unkarin-kulttuuriviikot-ja-lahti-pecs-60-vuotisjuhlat/

Käsitöitä Unkarista Aikuiskoulutuskeskuksen aulavitriinissä 29.10. saakka.

Kuvassa 'palanen' Lahden ystävyyskaupungista Pécsistä, seinäkoriste Zsolnay-kulttuurikorttelista (Zsolnay Cultural Quarter).
Wellamo-opisto tuo käsityönäyttelyn keinoin Unkaria kouluihin. Kyseessä on Suomi-Unkari Seuran vuoden 2016 päähanke, joka jatkaa neljän vuoden välein vuodesta 1984 järjestettyjen koulujen Unkari-viikkojen perinnettä. Ennakoimme lokakuun lopulle ajoittuvaa teemaviikkoa ripustamalla näyttelyn kuukauden ajaksi.

Lue lisää: http://suomiunkari.fi/unkaria-kouluihin-hanke-2016/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti